Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Svetovni pokal v skokih

Letos pa se nam je ponudila priložnost za gostovanje 18. Svetovnega pokala v skokih z višin, ki jo organizira združenje FEDEMAR ( Federacion Europea Deportes del Mar)

Kanal ob Sočije znan po svoji tradicionalni prireditvi– "Skoki z mosta", ki jo vsako leto organizira v poletnih mesecih Turistično društvo Kanal in vedno pritegne veliko število obiskovalcev.

Letos pa se nam je ponudila priložnost za gostovanje 18. Svetovnega pokala v skokih z višin, ki jo organizira združenje FEDEMAR ( Federacion Europea Deportes del Mar) in se bo odvijalo v treh delih ločenih med seboj:
- Jadranski del (5 tekem): od 2. do 18. junija
- Italijanski del + Ciper in Avstrija (4 ali 5 tekem): od 5. do 19. julija
- Afriški del (4 tekme): od 3. do 18. oktobra

Tekmovalci ( teh je 14) prihajajo iz različnih držav iz vsega sveta ( Nemčije, Rusije, Kolumbije, Jugoslavije, Kanade, Bolgarije, Francije, Srbije, Maroka, Mehike, Ukrajine, Švice in Srbije) in skačejo v vodo z določene višine od 22 do 27 metrov. To bo zahtevalo tudi ustrezno prilagoditev 17m mostu.

Svetovno prvenstvo vedno doživi v javnosti velikodziv. Naj omenim samo 20.000 ljudi na prireditvi v Španiji (La Coruna) ali pa 16.000 obiskovalcev na Portugalskem (Oporto).

Temu ustrezna je tudi medijska pokritost dogodka. Pri nas bodo poleg lokalnih in nacionalnih medijev prireditev prenašale tudi tuje televizije ( Eurosport ali SKY Sport)ter RAI SPORT, kar predstavlja zanimivo priložnost tudi za morebitne sponzorje na prireditvi.

Doslej je imel Svetovni pokal v skokih z višin zelo pozitiven vpliv tako na razpoznavnost kraja, kjer je bil organiziran kot tudi na sponzorje, ki so pripomogli k njegovi uspešni izpeljavi.