Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Važno obvestilo: Pomanjkanje vode v vodovodu Kanal

Po zadnji kontroli vodohrana Kanal je ugotovljen zelo zmanjšan dotok vode.

Danes, 10.10., je bilo na vseh oglasnih deskah v občini objavljeno obvestilo in poziv k varčevanju s pitno vodo. Po zadnji kontroli vodohrana Kanal je bilo ugotovljeno, da je dotok vode v vodohran in zaloga vode v njem zmanjšan do te mere, da lahko v vsakem trenutku pride do motene oskrbe s pitno vodo pri višje ležečih odjemalcih. Pri nižje ležečih odjemalcih pa lahko iz pip priteka kalna voda zaradi izpiranja cevi. V primeru kalnosti vode le-ta ni primerna za uporabo in jo je potrebno pred uporabo v prehrambene namene prekuhati oz. uporabiti ustekleničeno vodo.
Delavci režijskega obrata bodo v soboto, 11.10. poskušali odpraviti napako na vodovodnem odcepu, za katerega je bilo ugotovljeno puščanje. Če se stanje ne bo bistveno izboljšalo, bo potrebno omejiti dobavo vode. O morebitnih omejitvah bodo pravočasno izdana ustrezna obvestila. Dokončne normalizacije stanja oskrbe s pitno vodo pa ni pričakovati, dokler ne bo obilnejših padavin.
Zato še enkrat pozivamo vse, da skrajno racionalno uporabljajo vodo iz vodovoda. Obenem prosimo vse, ki bi zaznali morebitno puščanje vodovoda, da to sporočijo na tel. št. 05/3981208 ali 041/636070.

Zahvaljujemo se za razumevanje in strpnost.

Pa še to: ker vemo, da to spletno stran redno obiskuje le malo občanov Kanala, prosimo vse, ki to berete, da o vsebini tega prispevka seznanite sosede, prijatelje, znance..

Navodila za prekuhavanje: http://www.gov.si/pitna-voda/ v rubriki priporočila, navodila