Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Zbiranje sredstev za nakup avtomatskega defibrilatorja

Klub Kanalske mladine skupaj z ŠKD Nasmejanih sodeluje v projektu Mlade face v sklopu katerega naj bi vse mladinske organizacije v soboto, 21. maja 2011 organizirale dobrodelno akcijo.

Kanalska mladina se je odločila za organiziranje zbiranja sredstev za nakup javno dostopnega avtomatskega defibrilatorja. KKM in ŠKD Nasmejanih bosta v ta namen organizirala dobrodelno zabavo, katere celoten izkupiček bo namenjen za nakup aparata.
V kolikor ste tudi vi pripravljeni sodelovati in pomagati s finančnimi sreestvi, to lahko storite na TRR SI 56 0475 0000 0918 447.
Za vse informacije smo vam na voljo na telefonski številki: 040 370 340, Matija Dugar


Avtomatski defibrilator je naprava, ki prepreči fibrilacijo srca, s tem da preko elektrod, ki jih namestimo na sprednjo steno prsnega koša, ustvari močan električni sunek, ki »resetira« srce ter omogoči njegovo normalno bitje. Opremljena je z nazornimi slikovnimi prikazi uporabe ter nas tudi glasovno vodi (v slovenskem jeziku). Za razliko od defibrilatorjev, ki jih prikazujejo v raznih medicinskih nadaljevankah in so zapleteni za uporabo, so AED izredno preprosti saj sami analizirajo srčni ritem in presodijo, ali je potreben šok. Vaša naloga je samo namestitev elektrod ter sledenje navodilom.