Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Občina Kanal ob Soči v številkah -podatki Statističnega urada RS

Statistični urad RS objavlja statistične podatke tudi na lokalni ravni. Če vas zanima, po čem se slovenske občine razlikujejo, po čem izstopajo ali kaj imajo skupnega…, ste vabljeni k ogledu elektronske publikacije Slovenske občine v številkah.

Dostopna je na spletnem naslovu http://www.stat.si/obcinevstevilkah/Default.aspx?leto=2011.
Slovenske občine v številkah – interaktivno

Vsaka občina je predstavljena s kratkim člankom, v katerem so opisani izbrani statistični podatki in tudi kazalniki (za leto 2009); zadnji omogočajo primerjavo z drugimi občinami. Enake vsebine, le v širšem obsegu, so na voljo še v obliki tabel.
Osnovno demografsko sliko občine (starostno in spolno sestavo prebivalstva) je mogoče razbrati iz prebivalstvene piramide.
Povezave v besedilih o posameznih občinah usmerijo uporabnika k vsebinsko širšim in poglobljenim tematskim člankom. V njih so uporabljeni raznovrstni nazorni prikazi podatkov – komentar, karte in tabele.

Geostatistični portal - vse na enem mestu

Podatki na različnih prostorskih ravneh so dostopni z enega mesta preko različnih interaktivnih orodij. Vsa so dostopna na spletni strani geostatističnega portala (http://www.stat.si/geostatistike.asp ).

Na podatkovnem portalu SI STAT (http://pxweb.stat.si/pxweb/Dialog/statfile2.asp pa je vrsta podatkov v tabelarični obliki.

Vljudno vabljeni k ogledu in uporabi.



Mag. Irena Križman,
generalna direktorica