Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Poziv za volitve v RSR (Razvojni svet v Severno Primorski (Goriški razvojni) regiji

V Severno Primorski (Goriški razvojni) regiji bo (glede na Predlog Odloka o ustanovitvi Razvojnega sveta Severne Primorske (Goriške razvojne) regije ) v RSR sedem (7) predstavnikov nevladnega sektorja, ki jih bomo izbrali po območjih posameznih upravnih enot oz. subregij. Članstvo NVO v RSR je velikega pomena, saj se tam med drugim sprejema tudi odločitve o prioritetnih programih in projektih v regiji ter odloča o razporejanju sredstev za regijske programe oz. projekte.

Po naključju volitve v RSR časovno sovpadajo z volitvami v Svet NVO. Člani Sveta NVO so lahko tudi člani RSR. Zato lahko predstavniki, ki so v postopku kandidiranja za Svet NVO prijavijo svojo kandidaturo tudi za RSR. Za predlaganje kandidatov in izbor predstavnikov RSR se bodo smiselno uporabljala določila Poslovnika za izbor predstavnikov v Svet NVO Severne Primorske.

V prilogi vam pošiljamo Poziv za volitve v RSR in Obrazec za predlaganje kandidatov. V teh dokumentih dobite vse informacije za predlaganje kandidatov v RSR. Dodatne informacije o postopku predlaganja kandidatov in izbora predstavnikov si lahko ogledate v Poslovniku. Informacije o ustanovitvi RSR in njegovih nalogah si lahko ogledate v Predlogu odloka o ustanovitvi RSR.

Pozivamo vas, da nam predloge kandidatov za RSR pošljete po navadni pošti (na naslov Ustanova Fundacija BiT Planota, Grgarske Ravne 30, 5251 Grgar), po elektronski pošti (info@planota.si), po faxu (št. 05 307 29 35) ali prinesete osebno (Pisarna Lokve, Lokve 30). Predlog mora priti na enega od zgornjih naslovov najkasneje do 28. februarja 2012 ne glede na način pošiljanja.


Za dodatne informacije nam pišite po elektronski pošti na ali nas pokličite na 041 752 176 (Darijan Krpan).



Poziv volitve

Poslovnik izbora predstavnikov

Obrazec za predlaganje