Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Javni poziv k zbiranju informacij o delih Zmaga Posege

Objavljamo javni poziv Mestne galerije Nova Gorica o zbiranju informacij primorskega kiparja Zmaga Posege.

V Mestni galeriji Nova Gorica in Obalnih galerijah Piran pripravljamo za jesensko razstavno obdobje retrospektivno razstavo primorskega umetnika Zmaga Posege (Postojna, 1959 – Nova Gorica, 2009).
Predstavitev umetniškega opusa prezgodaj umrlega kiparja, znanega tudi kot avtorja številnih javnih spomenikov, sodi med temeljne naloge regionalnih ustanov, ki z obsežnimi preglednimi in retrospektivnimi razstavami vseskozi spremljajo in vrednotijo delovanje likovnih ustvarjalcev na Primorskem.

Pobuda za retrospektivno razstavo, pri kateri bosta sodelovali dve primorski ustanovi, je prišla s strani samega avtorja, ki je v zadnjih mesecih svojega življenja zbiral, selekcioniral in pripravljal likovno gradivo za katalog in razstavo.

Ker nameravamo ob razstavi izdati obsežen monografski katalog s seznamom umetnikovih del (male plastike, risbe, slike, javne skulpture …), vas prosimo za sodelovanje. Veseli bomo vsakršnih podatkov in informacij (fotografija dela s podatki: naslov, leto nastanka, material, mere) v zvezi z avtorjem in njegovimi deli. Podatke oz. informacije posredujte kustosinji razstave v Obalnih galerijah Piran, Majdi Božeglav Japelj, na e-naslov .
Za prijaznost in pripravljenost na sodelovanje se vam v naprej zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

Mateja Poljšak Furlan

kustosinja / curator
Mestna galerija Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica T +386 5 335 40
15; G +386 51 209 558; F +386 5 335 40 19 W www.mgng.net