Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise za gospodarstvo in kmetijstvo

Obveščamo vas, da je Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise za gospodarstvo in kmetijstvo.

Novosti pri letošnjih razpisih so naslednje:

- Razpis za mikroposojila je ukinjen, zato sta smiselno preurejena razpisa za investicije in podporo poslovanja. Merila so pri obeh razpisih postavljena tako, da zagotavljajo malim podjetnikom ali podjetjem z manjšim obsegom poslovanja dostop do posojil.

- Za investicije v gospodarstvo višje ali enake 50.001 EUR ni več potreben poslovni načrt. Izpolni se obrazec Priloga k prijavnemu obrazcu, ki vsebuje zgolj finančno načrtovanje za prihodnjih nekaj let (1 list A4).

- Za investicijska posojila lahko tokrat zaprosijo tudi normiranci.

- Razpisu za podporo poslovanja ob prijavi ni potrebno prilagati ponudb in računov; dovolj je ocena stroškov.

- Razpis za blaženje posledic epidemije COVID-19 ostaja, prav tako tudi pomoč sklada pri kritju stroškov zavarovanja posojila.

- V okviru razpisa za kmetijstvo lahko kmetje pridobijo daljše obdobje odplačila posojila in sicer 8 let (prej 6 let). Za investicije višje ali enake 50.001 EUR poslovni načrt ni več potreben.

- Prvi prijavni rok je 18. 6. 2021, od septembra 2021 do junija 2022 pa so prijavni roki zastavljeni vsak mesec, 1 x mesečno. Za prijavitelje, ki bodo oddali popolno vlogo, se bo na ta način pridobivanje posojila pohitrilo.

Javni sklad malega gospodarstva Goriške istočasno izvaja tudi razpise, ki so bili objavljeni v letu 2020. Prijavni rok je 11. 6. Zaradi omejenosti sredstev prijaviteljem svetujemo, da jih pred prijavo kontaktirajo za usmeritev.

Dosegljivi so na telefonskih številkah: 05 335 01 73, 335 03 67 in 335 03 61.

Javni sklad malega gospodarstva Goriške
Trg Edvarda Kardelja 1
5000 Nova Gorica