Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Picerija Vinazza iz Deskel je pridobila mednarodni trajnostni znak GREEN KEY

TURISTIČNI PONUDNIK - PIZZERIJA VINAZZA IZ DESKEL JE PRIDOBILA MEDNARODNI TRAJNOSTNI ZNAK GREEN KEY, S ČIMER SOUSTVARJA ZELENO ZGODBO TRAJNOSTNEGA TURIZMA V OBČINI KANAL OB SOČI

Vodstvo in zaposleni v obratu so že pred časom sprejeli odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradijo, jo tudi formalno umestijo v svoje poslovanje ter preko mednarodnih standardov preverijo svoje trajnostno naravnano delovanje, in sicer na način, da izvedejo oz. se preverijo skozi postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata GREEN KEY/ZELENI KLJUČ – za gostinske obrate in naknadno certifikata Slovenia Green - GREEN CUISINE.

Zeleni ključ, je okoljski/trajnostni znak, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo (FEE). Okoljski/trajnostni znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati – nosilci tega znaka, vzdržujejo visoke okoljske standarde, kar dokazujejo s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov.

Obrazložitev v celoti si lahko preberete TU!

Certifikat.jpg1