Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Občina, ki pri fotovoltaikah premika mejnike: Občina Kanal ob Soči

Časopis Finance je nedavno objavil prispevek o postavitvi sončnih elektrarn v naši občini.
Članek povzemamo spodaj:

V Kanalu ob Soči so izbrali izvajalca za postavitev sončnih elektrarn na občinskih strehah.

V občini Kanal ob Soči so izbrali podjetje RES ERP, s katerim bodo podpisali služnostno pogodbo z namenom postavitve sončnih elektrarn, so sporočili iz občine.

Javni poziv so objavili februarja, sončne elektrarne pa bodo postavili na strehe osnovne šole Kanal, športne dvorane Kanal, osnovne šole Deskle, športne dvorane Deskle in Kulturnega doma Deskle.

Podjetje RES ERP je član skupine Resalta, postopke pa vodi Zavod za zeleni razvoj Soške doline v sodelovanju z Goriško lokalno energetsko agencijo (GOLEA).

Predvidena proizvodnja električne energije je 513 tisoč kilovatnih ur na leto, letne izpuste ogljikovega dioksida bodo zmanjšali za 260 ton. Občina si je zagotovila nespremenljivo ceno električne energije za 25 let. Elektriko bodo porabili v stavbah, kjer bodo elektrarne postavljene, poleg tega pa tudi na čistilnih napravah v Kanalu in Desklah ter na občinski stavbi.

Elektrarne bodo postavili postopno, prvo v letu 2022, zadnjo pa v začetku prihodnjega leta.

 

Članek je na voljo na povezavi:

https://oe.finance.si/8999390/Obcini-ki-pri-fotovoltaikah-premikata-mejnike-Kanal-ob-Soci-in-Hrastnik?fbclid=IwAR06XwwCHATxy8z33sDoWiJ6-GgiJ87sRyIp2BxOp-gAHiAuzjTofmDtISE